top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαYulie Archontaki

‘Τα ταξίδια του Ελληναρά’ Μέρος Δεύτερο.

Συνεχίζουμε την ιστορία μας από εκεί που την αφήσαμε με κεντρικό ήρωα μας πάντα τον πασίγνωστο Ελληναρά στο Λονδίνο. Υπενθυμίζω ότι οι ιστορίες αυτές δεν είναι προϊόντα φαντασίας.


Μέρος Δεύτερο: Ο Ελληναράς Ταξιδιώτης - πως λέμε ο Καραγκιόζης Φούρναρης…κάτι τέτοιο.


Για τον ήρωά μας, επειδή είναι προνομιούχος, δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για τον υπόλοιπο κόσμο, και συγκεκριμένα δεν ισχύει ο νόμος που λέει ότι ο κάθε επιβάτης δικαιούται 1 χειραποσκευή. Ο ήρωάς μας λοιπόν, έχει 2 χειραποσκευές και 3 τσάντες με ψώνια που έκανε από το αεροδρόμιο και φυσικά αρνείται να υπακούσει τον υπάλληλο του αεροδρομίου που του επιδεικνύει ότι πρέπει να παραδώσει τη μία χειραποσκευή. Και όσο η κουβέντα συνεχίζεται, η ουρά του κόσμου που θέλει να περάσει όλο και μεγαλώνει…..και η βρόχα έπεφτε…..Και εν ολίγοις ο Ελληναράς μας, έχει μπλοκάρει όλη την έξοδο προς την επιβίβαση γιατί έτσι γουστάρει να κουβαλάει 2 χειραποσκευές.


Ο ήρωάς μας ο Ελληναράς με αυτόν τρόπο όχι μόνο εμποδίζει τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν διστάζει να διδάξει και τα 5 παιδιά που ταξιδεύουν μαζί του, ότι οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους και όχι για τους προνομιούχους. Μας θυμίζει κάτι αυτή η νοοτροπία; Την έχουμε συναντίσει πουθενά στο Ελληνοχώρι;


Επίσης, για να το τερματίσουμε λίγο το θέμα να μην το αφήσουμε έτσι, ο ήρωάς μας ξεσηκώνει τσαμπουκά στον υπάλληλο του αεροδρομίου που του επιδεικνύει ότι μέσα σε όλα δεν έχει υπογράψει το διαβατήριό του και αυτό είναι παράνομο. Αντί λοιπόν να το υπογράψει, να πει ‘ευχαριστώ για την υπόδειξή σας’ και να την κάνει με ελαφρά, κάνει κάτι Ελληνικότατο: αρχίζει τα μπινελίκια - Αλά Ελληνικά παρακαλώ, όχι Αγγλικά για να μην τον καταλαβουν οι Άγγλοι…..το πιάσατε το υπονοούμενο πιστέυω - εκτοπίζει τον υπάλληλο και περνάει.


Ξέρετε πόσο πολύ θα χαιρόμουν αν επενέβαιναν οι αρχές να τον συλλάβουν; Γιατί αν συλληφθούν δυο-τρεις-πέντε-δέκα μάγκες Ελληναράδες, ίσως οι πωλήσεις τσαμπουκά μειωθούν σε αυτή τη χώρα επιτέλους.


Και τελειώνουμε με την ιστορία του ήρωά μας καθώς επιβιβάζεται στο αεροπλάνο, που και βέβαια μπλοκάρει τον όλο διαδρομο για να τακτοποιήσει τις 5 αποσκευές του και το παλτό του χωρίς καμία συναίσθηση του γεγονότος ότι έχει μπλοκάρει την εισόδο 168 επιβατών. Ούτε μετά τις υποδείξεις της αεροσυνοδού (2 στο σύνολο) δεν κάνει στην άκρη, γιατί όπως είπαμε πιο πριν, ανήκει στην ομάδα των προνομιούχων του Ελληνοχωρίου εν έτη 2020.


…και η βρόχα έπεφτε right through…


Υ.Γ. Και για δική μου ενημέρωση θα ήθελα να μου πείτε αν γελάτε με αυτή την ιστορία, αν κλαίτε ή αν σας φαίνεται φυσιολογική.


Κάπου εδώ σας χαιρετώ και θα σας δω στο επόμενο επεισόδιο.

28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

πως λέμε ‘Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ’……. αλλά καμία σχέση. Η παρακάτω ιστορία δεν είναι προϊον φαντασίας. Ενώ μπορεί να την πει κανείς ‘παρωδία’, θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει έμπνευση στα χέρια ταλα

'A Paper Friend'

bottom of page