Αναζήτηση
  • Yulie Archontaki

Το Παραμύθι του Μυαλού και της Ψυχής

Έγινε ενημέρωση: 13 Δεκ 2019

Λένε ότι το Μυαλό μιλάει τη γλώσσα της Λογικής ενώ η Ψυχή μιλάει τη γλώσσα της Αλήθειας και πολλές φορές η Λογική απέχει πολύ από την Αλήθεια. Είναι όμως η δύναμη του Μυαλού που μεταφράζει πάντα στη γλώσσα της Λογικής όλα αυτά που δεν πρέπει να δουν το φως της Αλήθειας.


Μια φορά και έναν καιρό, όπως ξεκινούν όλα τα παραμύθια, τα Μάτια είδαν κάτι πολύ άσχημο,  Η Ψυχή ένιωσε έναν κεραυνό να πέφτει πάνω της και το Σώμα παρέλυσε. Τότε το Μυαλό πρωτοστάτησε: έδωσε μια πολύ καλή δικαιολογία στην Ψυχή για να την καθησυχάσει, είπε στα Μάτια να γυρίσουν από την άλλη και έδωσε εντολή στο Σώμα να ξυπνήσει. Όλα τα υπόλοιπα, τον Κεραυνό και την Ασχήμια, τα πήρε και τα έδωσε στο Υποσυνείδητο. 

Το Υποσυνείδητο έχει κάποιες πολύ μεγάλες αποθήκες που χωράνε όλα όσα δεν έχουν φωνή να ακουστούν, όλα όσα είναι τόσο κακόφωνα και φάλτσα που δεν θέλει κανένας να τα ακούει και όλα όσα είναι τόσο άσχημα που δεν θέλει κανένας να τα βλέπει. Εκεί λοιπόν κατοικούν όλα αυτά, για χρόνια.


Γιατί ο θρύλος λέει πως το Μυαλό αγαπάει την Ψυχή και κάνει τα πάντα για να μην έχει η Ψυχή καμιά πληγή. Ο θρύλος επίσης λέει ότι μετά από χρόνια, ίσως 10, ίσως 20, ίσως 30, η Ψυχή κατάλαβε ότι το Μυαλό κάτι της έκρυβε, και επέμεινε να μάθει. Και παρόλο που το Μυαλό την προειδοποίησε ότι στο Υποσυνείδητο κρύβονται άσχημα πράγματα, εκείνη επέμεινε. Που να ‘ξερε;


Και έτσι της έδωσε το Μυαλό λίγη από την Ασχήμια. Και ήταν τόσο δύσκολο για την Ψυχή να τη δεχτεί, που πήγε στα Μάτια και τα ρώτησε αν όντως υπήρξε τόση Ασχήμια. Και εκείνα της είπαν πως η Ασχήμια ήταν τόσο μεγάλη που εκείνα αναγκάστηκαν να γυρίσουν από την άλλη πλευρά. Και τότε κατάλαβε. Και τότε επέμεινε να μάθει και τα υπόλοιπα μυστικά που έκρυβε το Μυαλό. Και εκείνο της έδωσε λίγο από τον Κεραυνό, και ήταν τόσο δυνατός που τότε η Ψυχή κατάλαβε γιατί το Σώμα είχε πληγές. Και τότε η ίδια πρωτοστάτησε.


Απαίτησε από το Μυαλό και το Υποσυνείδητο να ανοίξουν όλες τις πόρτες που είχαν κλειδωμένες για να μπορέσει η ίδια να βάλει τα πράγματα στη θέση που τους ανήκει: στο φως της Αλήθειας και όχι στις αποθήκες του Υποσυνειδήτου


Γιατί μόνο έτσι μπορεί να τελειώσει το παραμύθι λέγοντας: ‘και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’. Θα πάρει πολύ χρόνο βέβαια, και κάμποσα τσιρότα…...αλλά αξίζει η προσπάθεια. 

44 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Με διαφορά φάσης - που λέγαμε στην φυσική της 1ης δέσμης, θα μιλήσω για τη μέρα του ΟΧΙ και για άλλο ένα γεγονός που έτυχε να συμπέσει με την 28η Οκτωβρίου 2019 και για το οποίο πρέπει να βροντοφωνάξο